S/FTP netwerkkabel zwart – CAT6a – 0,50 meter (Opperburen) ☆

S/FTP netwerkkabel zwart - CAT6a - 0,50 meter in Opperburen

S/FTP netwerkkabel zwart – CAT6a

Deze dubbel afgeschermde S/FTP CAT6a Gigabit netwerkkabel kunt u gebruiken om een computer, notebook, switch of ander apparaat te verbinden met een modem of router. De kabel is voorzien van een snagless plug en de volkoperen getwiste aders zijn ‘recht’ aangesloten (straight). De mantel is halogeenvrij (LSZH).

Kenmerken:

– CAT6a: geschikt voor Gigabit snelheden (10GBase-T)
– maximale bandbreedte: 500 MHz
– 100% getest op component level
– dubbel afgeschermd (PiMF + FTP = S/FTP)
– straight aangesloten (recht)
– getwiste aderparen
– volkoperen aders (CU): geen CCA (aluminium) of CCS (staal)
– American Wire Gauge: AWG 26
– snagless plug ter bescherming van het ‘klik klemmetje’
– ontvlambaarheidsstandaard: UL 94 V-2
– kabel met halogeenvrije mantel (LSZH / LSOH)
– maximale buigradius: 50 mm
– RoHS, UL 94 V-2, ISO/IEC 11801 Class EA en EN50288
– volgt specificatie EIA/TIA 568B

CAT6a

Deze kabel volgt de CAT6a specificatie, wat betekent dat deze gebruikt kan worden in netwerken tot 10 Gbit/s (Gigabit netwerken), met een bandbreedte van 500 MHz. Uiteraard kan deze kabel ook uitstekend gebruikt worden in CAT5 (tot 100Mbit/s) of CAT6 (tot 1000Mbit/s) netwerken. Aangezien veel providers in Nederland steeds hogere internetsnelheden aanbieden is het aan te bevelen een CAT6a kabel te gebruiken.

100% getest op component level

Tussen de specificaties die de fabrikant aan een kabel geeft en de daadwerkelijke prestaties van dezelfde kabel kan nogal eens verschil zitten. Om zeker te zijn dat de prestaties van deze kabel perfect aansluiten op de specificaties is deze kabel op component level getest. Dat betekent dat alle onderdelen (componenten) binnen dit product los van elkaar getest zijn.

ISO/IEC 11801 Class E

Om er zeker van te zijn dat een installateur de juiste kabels gebruikt kan een opdrachtgever verzoeken ISO/IEC 11801 gecertificeerde kabels te gebruiken. De opdrachtgever weet dan dat de kabels goed getest zijn. Zo kan er achteraf geen discussie ontstaan over de prestaties van de geïnstalleerde kabel. De Klasse (Class) achter ISO/IEC 11801 geeft aan over welke CAT-specificatie de kabel beschikt. Class D is CAT5e, Class E is CAT6, Class EA is CAT6a en Class F is CAT7.

PiMF + FTP = S/FTP kabel

De kabel is voorzien van een gevlochten folie afscherming rondom de getwiste aders (FTP – Foiled Twisted Pair), maar bevat ook een folie afscherming rondom elk getwist aderpaar (PiMF – Pairs in Metal Foil). Wanneer deze beiden afschermingen aanwezig zijn, wordt de kabel ook wel S/FTP genoemd (Screened Foiled Twisted Pair). De kabel is hierdoor aanzienlijk beter dan een UTP kabel, wat staat voor Unshielded Twisted Pair (niet afgeschermd).

Verschil tussen straight en crossed netwerkkabels

Een normale netwerkkabel die gebruikt wordt om bijvoorbeeld een printer, hub, modem, router of switch te verbinden met een computer of notebook wordt ook wel een straight (rechte) kabel genoemd. Wanneer twee computers of een notebook en een computer met elkaar verbonden moeten worden, kan een crossed (gekruisde) kabel gebruikt worden.

Getwiste paren

Door aders bij tweeaderige kabels rond elkaar te winden wordt elektromagnetische interferentie vermeden. Netwerkkabels voor computernetwerken hebben vier aderparen die te herkennen zijn aan dezelfde kleuren.

Snagless Plugs

Deze netwerkkabel is uniek door zijn speciale ‘snagless, moulded strain relief’ pluggen. Deze zorgen voor extra bescherming en verzekeren een goede verbinding tussen kabel en plug. De bescherming bij de lip zorgt ervoor dat deze niet afbreekt. Zo is deze kabel uitermate geschikt voor toepassingen waarbij de kabel vaak aan- en losgekoppeld wordt.

LSZH (low smoke zero halogen)

Low smoke zero halogen kan in het Nederlands aangeduid worden als halogeenvrij of nul-halogeen. Dit is een aanduiding op materialen die de eigenschap moeten hebben om bij doorbranding weinig giftige gassen vrij te geven, alsook weinig rook te ontwikkelen. Behalve het directe gevaar voor mens, dier en milieu kunnen giftige gassen ook elektronica aantasten. De gevolgen hiervan kunnen zelfs in een later stadium mogelijke storingen veroorzaken. Door halogeenvrije materialen toe te passen kunnen deze gevaren aanzienlijk worden gereduceerd. Isolerende mantel van (data)kabels kunnen halogeenvrij geproduceerd worden. (EAN code: 7611990122653 ) (ID: 9200000061504493 ROLINE) Zal je binnenkort eveneens terug kleding kopen in Opperburen ? S/FTP netwerkkabel zwart - CAT6a - 0,50 meter in Opperburen

Online in Friesland

Meestal wordt jouw item “S/FTP netwerkkabel zwart – CAT6a – 0,50 meter” gratis thuisbezorgd! En vaak kan je zelfs ook contant betalen. Prijzen zijn gevarieerd enkele euro tot honderden euros 2019 belooft een boeiend jaar te worden met betrekking tot enkele goede computer Internetkabels in de regio van Smallingerland (Nederland).

Waar? in Smallingerland

Er zijn veel manieren om artikelen te vinden in Opperburen.


Er zijn veel winkels nabij Smallingerland.

Vaak zul je hem ook via het internet aanschaffen, bv. via de winkels van ons allemaal:bol !! WWW.skijar.nl S/FTP netwerkkabel zwart - CAT6a - 0,50 meter in Opperburen